< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1069909374191099&ev=PageView&noscript=1" />

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-en AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-pt AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-th AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-es AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-fr AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ko AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ja AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-tw AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-it AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-de AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

  • Schoonmaak Oplossingen

"Robolutie" in de gezondheidszorg: Hoe robotvloerschrobbers het hygiëne- en veiligheidsbeheer in ziekenhuizen verbeteren en het imago van de instelling verbeteren.

03 februari 2023

Door de pandemie zijn niet-chirurgische robottoepassingen de gezondheidszorg binnengedrongen. Ze helpen ziekenhuizen de hygiëneregels te versterken en het menselijk contact te verminderen door taken uit te voeren zoals het ontsmetten van kamers en gangen en het leveren van medische benodigdheden. Een van de belangrijkste aspecten van een veilige en gezonde ziekenhuisomgeving is het schoon en vrij houden van bacteriën, virussen en andere micro-organismen die ziekten kunnen veroorzaken. Dit is waar robotvloerschrobbers van pas komen.

Robotvloerschrobbers zijn autonome machines die worden gebruikt voor het reinigen en onderhouden van vloeren in commerciële en industriële omgevingen. Ze gebruiken meestal een combinatie van water, reinigingsmiddel en borstels of pads om het vloeroppervlak te schrobben en te reinigen. Ze kunnen worden geprogrammeerd om specifieke gebieden op gezette tijden te reinigen, en kunnen ook op afstand worden bestuurd. Sommige geavanceerde robotvloerschrobbers zijn integreerbaar met gebouwbeheersystemen om de reinigingsschema's te optimaliseren. Deze robots kunnen een cruciale rol spelen bij het schoon en veilig houden van ziekenhuizen voor patiënten, personeel en bezoekers.

In deze blogpost bespreken we de vele voordelen voor ziekenhuizen om robotvloerschrobbers te gebruiken als onderdeel van hun schoonmaak- en saneringsinspanningen.

 

1. Meer precisie en efficiëntie bij het schoonmaken

Robotvloerschrobbers hebben geavanceerde sensoren en autonome navigatiesystemen waarmee ze elke centimeter van een ziekenhuisvloer nauwkeurig en efficiënt kunnen schoonmaken. Deze robots gebruiken ultramoderne algoritmen om de faciliteit in kaart te brengen en een efficiënt schoonmaakpad te creëren dat alle gebieden bestrijkt. Door het reinigingsproces te automatiseren, kunnen robotvloerschrobbers ervoor zorgen dat de reiniging consistent en nauwkeurig wordt uitgevoerd, waardoor het risico van menselijke fouten afneemt en de algemene reinigingsresultaten verbeteren.

Video: Gausium Scrubber 50 performing Auto Spot Cleaning

 

Opsporen van vervuiling & spot cleaning: Geavanceerde robotvloerschrobbers hebben ook de mogelijkheid om vlekken, vuil en puin in real-time te detecteren en te reinigen. Dit helpt de opbouw van vuil en vlekken op de vloeren te voorkomen, wat kan leiden tot een verhoogd risico op infecties en ziekten.

Aanpasbare reinigingsprogramma's: Robotic floor scrubbers kunnen worden geprogrammeerd om specifieke gebieden op vaste tijden te reinigen, en het reinigingsplan kan worden aangepast met een reeks padplanning modi om aan specifieke reinigingsvereisten te voldoen.

Realtime monitoring: Robotvloerschrobbers met monitoringsystemen bieden real-time inzicht in het reinigingsproces en de status van de verbruiksartikelen via een mobiele app, wat helpt om het reinigingsproces te optimaliseren en de algehele reinigingsefficiëntie te verbeteren.

Taakplanning: Robotvloerschrobbers kunnen worden geprogrammeerd om op specifieke tijdstippen te werken, wat betekent dat het schoonmaakschema kan worden afgestemd op de behoeften van het ziekenhuis.

Meerdere schoonmaak attachments: Naast schrobben zijn robotvloerschrobbers nu ook multifunctioneel. Ze kunnen worden uitgerust met verschillende hulpstukken voor vegen, stofzuigen en dweilen. Hierdoor kunnen ze verschillende soorten oppervlakken en schoonmaaktaken aan, zodat één machine de verschillende vloeroppervlakken van de hele faciliteit aankan.

2.Bestrijding Virussen en bacteriën

Ziekenhuizen zijn een broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën. De COVID-19 pandemie heeft het belang aan het licht gebracht van het handhaven van een gezuiverde omgeving om de verspreiding van infecties en ziekten te voorkomen. Robotvloerschrobbers kunnen hierbij een vitale rol spelen door een grondiger en efficiënter reinigings- en desinfectieproces.

Fig.1 Gausium Scrubber 50 het uitvoeren van vernevelend desinfecteren

 

Robotvloerschrobbers kunnen worden uitgerust met een desinfecterende verstuiver of UV-C licht dat helpt om schadelijke ziekteverwekkers te doden. Robots met een desinfecterende verstuiver sproeien een fijne nevel van een desinfecterende oplossing gelijkmatig in de lucht, zodat oppervlakken grondig worden bedekt. Nu robots de vloerreiniging en verneveling overnemen, kan het personeel de vrijgekomen tijd benutten om gebieden die veel worden aangeraakt, zoals deurklinken en leuningen, vaker te reinigen. Dit creëert een zeer efficiënt en effectief ontsmettingsproces dat uiteindelijk zal leiden tot minder infecties en ziekten bij patiënten en personeel.

Bovendien hebben veel robotvloerschrobbers ook een afneembare reinigingsunit die gemakkelijk kan worden verwijderd, gereinigd en vervangen. Deze functie zorgt ervoor dat de robot altijd schoonmaakaccessoires gebruikt die schoon en hygiënisch zijn. Een vuile borstel of mop maakt niet schoon, maar besmet de vloeroppervlakken met ziektekiemen en bacteriën die erop vastzitten. Door ervoor te zorgen dat de reinigingseenheden schoon zijn, blijven de vloeren schoon.

3.Besparing van middelen en kosten

Het schoonmaken van een groot ziekenhuis kan een arbeidsintensieve en tijdrovende taak zijn die veel middelen vergt. Door het vloerreinigingsproces te automatiseren, kunnen robotvloerschrobbers de hoeveelheid tijd en middelen die nodig zijn om een ziekenhuis schoon te maken aanzienlijk verminderen, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen voor de instelling.

Met robotvloerschrobbers als collega's kan de schoonmaak veel sneller worden uitgevoerd dan alleen met de hand, zodat het personeel zich op andere belangrijke taken kan concentreren. Robots kunnen ook de klok rond werken, wat betekent dat er 's nachts of buiten kantooruren kan worden schoongemaakt wanneer er weinig tot geen voetstappen in het gebouw zijn. Dit helpt ook om de ziekenhuisactiviteiten zo min mogelijk te verstoren en de algehele efficiëntie te verhogen.

Tijd besparen is geld besparen. Hoewel robotvloerschrobbers aanzienlijk duurder zijn dan hun handmatige tegenhangers, kunnen zij door hun hoge efficiëntie, geringe onderhoud en lange levensduur de reinigingskosten in de loop der tijd verlagen. Ze kunnen de behoefte aan menselijke arbeid verminderen en de personeelskosten verlagen. Dit kan vooral gunstig zijn voor ziekenhuizen met krappe budgetten in een tijd waarin de arbeidskosten wereldwijd stijgen.

Bovendien helpen robotvloerschrobbers ook om de hoeveelheid water, chemicaliën en andere benodigdheden te besparen die nodig zijn om de faciliteit te onderhouden. Veel schrobmachines zijn ontworpen om minder water te gebruiken dan handmatige schrobmachines. Ze gebruiken meestal precisie sproeisystemen die het water alleen toepassen waar het nodig is, waardoor waterverspilling wordt voorkomen. Sommige geavanceerde robotvloerschrobbers zijn uitgerust met waterrecyclingsystemen die water reinigen en hergebruiken tijdens het reinigingsproces, waardoor de behoefte aan extra watertoevoer afneemt.

Fig.2 Het ingebouwde waterfiltersysteem van Gausium Scrubber 50

4. Ziekenhuisimago verhogen

Een schone en goed onderhouden ziekenhuisomgeving heeft een positieve invloed op de reputatie van een ziekenhuis. Patiënten, personeel en bezoekers verwachten een schone en hygiënische omgeving wanneer zij een ziekenhuis binnengaan, en robotvloerschrobbers kunnen helpen ervoor te zorgen dat aan deze verwachting wordt voldaan.

Het feit dat de schoonmaakrobot 24 uur per dag werkt, laat bij patiënten de indruk achter dat het ziekenhuis hun gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Door te investeren in geavanceerde technologie geven ziekenhuizen ook blijk van hun streven naar innovatie en algemene uitmuntendheid. Patiënten en hun familie zullen een ziekenhuis met een schone omgeving en vooruitstrevende technologieën eerder vertrouwen en aanbevelen, wat leidt tot een groeiende reputatie, grotere tevredenheid van de patiënten en loyaliteit.

Bovendien kan een goed onderhouden en schone omgeving ook een positief effect hebben op het moreel en de productiviteit van het personeel. Personeel zal zich eerder tevreden en gemotiveerd voelen als het in een schone en hygiënische omgeving werkt, wat kan helpen om het personeelsverloop en het ziekteverzuim te verminderen.

 

Over Gausium

Gausium werd in 2013 opgericht door Edward Cheng vanuit een passie voor autonoom rijden. Het begon als leverancier van SLAM-oplossingen (simultane lokalisatie en mapping) en geïntegreerde robotica-software. Vandaag de dag is Gausium uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf van AI-gestuurde autonome schoonmaak- en servicerobots met meer dan 4.000 succesvolle implementaties in 50 landen en regio's. Momenteel omvatten de producten en diensten van Gausiumcommerciële vloerreinigingsrobots, robots voor bezorging binnenshuis en aanvullende accessoires zoals dockingstations, een cloudplatform en applicatiesoftware.