< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1069909374191099&ev=PageView&noscript=1" />

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-en AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-pt AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-th AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-es AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-fr AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ko AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ja AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-tw AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-it AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-de AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

 • Meningen van deskundigen

Autonome schrobmachine onderhoudsgids - Verhoog de prestaties en verleng de levensduur van uw machine

12 april 2023

Als u een bedrijf heeft met veel vloeroppervlakken die regelmatig gereinigd moeten worden, is de kans groot dat u al een autonome schrobmachine heeft of overweegt er een aan te schaffen.

Robotreinigers kunnen een grote investering zijn, en het is belangrijk het maximale uit uw machine te halen. Correct en regelmatig onderhoud helpt om de uitgaven voor service en reparatie aanzienlijk te beperken, ongeplande stilstand van de apparatuur te voorkomen en het geplande rendement op de investering te behalen. Bovendien verbetert het juiste onderhoud de algemene reinigingsprestaties van de machine.

Aan de andere kant, als de schrobmachine niet goed wordt onderhouden, zijn dure reparaties, stilstand of zelfs volledige vervanging de zaken waarmee uw team te maken krijgt.

In dit artikel bekijken we de algemene regels voor het onderhoud van een autonome schrobmachine, waarmee onnodige reparatiekosten kunnen worden voorkomen, de prestaties van de reinigingsapparatuur kunnen worden verhoogd en de levensduur van de machine kan worden verlengd.

Voordat u een autonome schrobber gebruikt

Voer altijd de onderstaande kerntaken uit voordat u uw autonome schrobmachine in gebruik neemt om de kwaliteit van de reiniging en de veiligheid van uw machine te garanderen.

 1. Controleer de watertank

Je kunt een vloer niet schoonmaken met vuil water. Het is beter om elke keer vers te beginnen. Open het deksel van de watertank van uw machine en controleer of deze schoongemaakt is en geen vlekken of geuren vertoont. Als u vlekken of een slechte geur opmerkt, spoel en reinig de tank dan.

 1. Controleer de filterelementen

Schroef het schild van het filterdeksel los en neem de elementen eruit om te controleren of ze schoon zijn. Indien nodig kunt u de elementen direct wassen met schoon water.

 1. Vul de watertank

Gebruik een waterleiding of een werkstation om schoon water aan de oplossingstank toe te voegen. Zorg ervoor dat u geen water elders dan in de watertank spuit, en dat het water niet boven het bovenste niveau uitkomt om te voorkomen dat het in de binnenkant van de machine stroomt.

 1. Camera's en sensoren controleren

Camera's en sensoren behoren tot de belangrijkste en tegelijkertijd gevoeligste onderdelen van uw robotstofzuiger. Zij stellen uw machine in staat om over het terrein te navigeren, de te reinigen zones te identificeren en te voorkomen dat de machine tegen obstakels botst. Als sommige camera's of sensoren vervuild zijn, zal uw robot waarschijnlijk stoppen en nergens heen gaan. Daarom is het zeer belangrijk dat u de camera's en sensoren van uw robot telkens controleert en reinigt (indien nodig) volgens de gebruiksaanwijzing, voordat u de operatie start.

Autonome Scrubber 50 reiniging op vervoersknooppunten

Fig.1 Gausium Scrubber 50 bij de Vervoershub

Na gebruik van een autonome schrobber

Nadat de reiniging is voltooid, stopt u alle functies van uw autonome schrobmachine en schakelt u de stroom uit. Ga verder met de volgende stappen om ervoor te zorgen dat uw robot schoon is en klaar voor de volgende sessie.

 1. Aftappen en reinigen van de vuilwatertank

Het is belangrijk om de terugwinningstank aan het einde van elke procedure leeg te laten lopen en te reinigen, anders kunnen sediment en vuil dat van de vloer is verwijderd, bezinken en een slibachtig mengsel op de bodem vormen. Dit mengsel kan verharden en geuren veroorzaken, zelfs nadat de tank is gereinigd, waardoor het moeilijk te verwijderen is. Daarom wordt aanbevolen de vuilwatertank na elk gebruik leeg te laten lopen en te reinigen met warm water en het vuil eruit te vegen.

 1. Het filterelement lossen en reinigen

Verwijder eerst het filterelement (voor sommige modellen moet u hulpgereedschap gebruiken). Nadat het filter is verwijderd, kunt u het met een borstel goed schoonmaken, of eventueel het oude filter vervangen door het nieuwe.

 1. Reinig de filterzak

Verwijder de filterzak. Afhankelijk van hoe zwaar de vervuiling is, kunt u gewoon het stof en vuil eruit schudden of de zak volledig reinigen door hem te besproeien met een hogedrukspoeling gevolgd door zeep. De zeep verwijdert vieze geurtjes en de stof absorbeert de geur van het reinigingsmiddel. Daarna nog een keer spoelen.

 1. Maak de borstel schoon

De vloerborstel van een commerciële vloerreiniger is het onderdeel dat de sleutelrol speelt bij het verstrekken van de juiste schrobbeurt en het in orde houden ervan is van vitaal belang voor het bereiken van een goed reinigingsresultaat.

Om de borstel te reinigen, moet u eerst het borstelbakje uit de machine verwijderen om er gemakkelijk bij te kunnen. Zodra de bak is verwijderd, controleert u of er geen vreemde voorwerpen op de borstelharen zitten. Was daarna de borstel grondig en verwijder vuil en afval. Als de borstel gescheurd of overmatig versleten is, vervang hem dan door een nieuwe.

Door de borstel grondig te reinigen kan de machine optimaal reinigen, en wordt ook het risico van kiemoverdracht tussen ruimten verminderd wanneer de machine op verschillende plaatsen wordt gebruikt.

 1. Reinig en droog de trekkers

De zuigmond is een belangrijk onderdeel van de autonome schrobzuigmachine, omdat deze het water en de reinigingsoplossing van de vloer afveegt. Als gevolg daarvan kan vuil zich soms ophopen op de zuigmond, waardoor er strepen of vlekken op de vloer achterblijven. Daarom is het belangrijk om de zuigmond na elk gebruik te wassen en droog te vegen.

Het is ook belangrijk om de zuigmessen in een verhoogde positie te houden en ze niet op de grond te leggen, want dan kunnen de messen ongelijk of beschadigd raken. Op Scrubber 50 en Scrubber 75is de software standaard geprogrammeerd om de zuigmond in de verhoogde positie te zetten wanneer de reiniging afgelopen is.

 1. Reinig de sensoronderdelen

We hebben hierboven al besproken hoe belangrijk het is om de sensoren van uw autonome robot schoon te houden. Veeg de camera's en sensoren van uw robot goed schoon volgens de gebruikershandleiding telkens wanneer u de handelingen uitvoert. In het geval van Gausium industriële vloerreinigingsmachines moet u hun camera's, lidar en sensoren schoonvegen met een schone, zachte en droge doek.

 1. Maak de buitenkant van de schrobber en het laadstation schoon.

Veeg tenslotte de buitenkant van de schrobmachine schoon met een uitgewrongen doek, bevochtigd met een goedgekeurde reinigingsoplossing. Vermijd daarbij elk contact met de sensorische onderdelen.

Schakel het laadstation uit en veeg de buitenkant af met een uitgewrongen natte doek. Vermijd contact met de oplaadelektroden.

Maandelijkse onderhoudsprocedures

Het is belangrijk om uw apparatuur maandelijks te onderzoeken om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert.

 1. Controleer waterleidingen en watertanks op tekenen van lekkage en draai losse bevestigingsmiddelen vast. Ontdekte problemen moeten onmiddellijk worden aangepakt.
 2. Ga alle verbruiksartikelen na, zoals wissers, filters, borstels, rubberen strips, enz. en controleer welke moeten worden vervangen.
 3. Breng indien nodig een voor uw industriële schrobmachine goedgekeurd smeermiddel aan op de draaiende delen.
 4. Vul de oplossingstank met 3 liter warm water en een goedgekeurde reinigingsoplossing. Laat de schrobber 45 seconden draaien en spoel het water weg. Schakel de machine uit en laat hem zitten tot de volgende dag voordat u de tank met vers water spoelt.

Autonoom Scrubber 75 reinigt parkeerplaatsen

Fig.2 Gausium Scrubber 75 op de parkeerplaats

Tips om de levensduur van de schrobmachine te verlengen
 • Voordat u een schrobmachine gebruikt, moet u de vloer eerst even schoonvegen of droog dweilen om groter vuil op te nemen. Let op scherpe randen of losse tegels die de apparatuur kunnen beschadigen.
 • Laat altijd beide tanks van uw autonome schrobmachine leeglopen en bewaar ze in een droge ruimte voor een veilige dagelijkse opslag. Om de kans op schimmel te verminderen, moet u de machines altijd opslaan met de tanks geopend om ze volledig te laten drogen.
 • Voor schrobmachines 50 en 75 is het beter om de accu's altijd opgeladen te houden om hun levensduur te verlengen (de handleiding voor het gebruik en de opslag van accu's wordt bij de machine geleverd). Het is zeer belangrijk om te weten welk type batterij wordt gebruikt in uw schrobzuigmachine en de onderhoudsvoorschriften te volgen volgens de gebruikershandleiding.
 • Wees tenslotte voorzichtig met de machine. Een autonome schrobzuigmachine zal hard werken, maar één manier om hem langer te laten meegaan is om er voorzichtig mee om te gaan. Probeer hem niet meer dan nodig heen en weer te bewegen.
Laatste gedachten

Het is noodzakelijk om zorgvuldig aandacht te besteden aan het onderhoud van uw machine vóór en na gebruik. Alvorens met een reinigingsprocedure te beginnen, is het van essentieel belang om deze te controleren op schade, resten of vuil die het reinigingsproces kunnen beïnvloeden. Besteed speciale aandacht aan de sensoren. Reinig uw machines na elke schoonmaakbeurt. Vergeet niet de onderdelen die door contact met reinigingsoplossingen of zouten kunnen corroderen af te vegen en te drogen.

Door de belangrijkste onderhoudsregels in dit artikel op te volgen, worden niet alleen uw vloeren schoner en hygiënischer, maar is er ook veel minder kans op defecte apparatuur en dus een langere levensduur van uw machine met een hoger rendement op uw investeringen.

 

 

Over Gausium

Gausium werd in 2013 opgericht door Edward Cheng vanuit een passie voor autonoom rijden. Het begon als leverancier van SLAM-oplossingen (simultane lokalisatie en mapping) en geïntegreerde robotica-software. Vandaag de dag is Gausium uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf van AI-gestuurde autonome schoonmaak- en servicerobots met meer dan 4.000 succesvolle implementaties in 50 landen en regio's. Momenteel omvatten de producten en diensten van Gausiumcommerciële vloerreinigingsrobots, robots voor bezorging binnenshuis en aanvullende accessoires zoals dockingstations, een cloudplatform en applicatiesoftware.