< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1069909374191099&ev=PageView&noscript=1" />

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-en AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-pt AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-th AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-es AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-fr AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ko AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-ja AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-tw AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-it AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

WordPress database fout: [Onbekende kolom 'weglot' in 'where clause']
SELECT `meta_key` AS `key`, `meta_value` AS `value` FROM `ga_postmeta` WHERE `post_id` = weglot-4449-de AND ( `meta_key` = "_en_item_image" OR `meta_key` = "_en_item_image_hover" )

  • Schoonmaak Oplossingen

Verdubbel uw personeelsbestand met robotvloerschrobbers - Facility Management Guide

13 maart 2023

Aangezien de technologie sneller dan ooit blijft groeien, maken autonome robots in 2023 niet langer alleen deel uit van industriële sites, maar leveren zij een actieve bijdrage aan ons dagelijks leven. Tegenwoordig is er geen industrie meer die niet een of andere autonome oplossing heeft overwogen om een hogere productiviteit of kwaliteit te bereiken. Facility management bedrijven en aannemers van bouwdiensten zijn geen uitzondering in deze zoektocht.

Momenteel zijn er meer dan 54.000 spelers die concurreren op de wereldwijde markt voor schoonmaak- en facilitaire diensten. Door de hevige concurrentie zijn alle schoonmaak- en facilitaire bedrijven op zoek naar verschillende oplossingen om zich te onderscheiden van hun concurrenten.

De belangrijkste uitdagingen voor de schoonmaaksector zijn het tekort aan arbeidskrachten en het hoge personeelsverloop. Volgens gegevens van het U.S. Bureau of Labor Statistics bedroeg het personeelsverloop in de schoonmaaksector 102% in 2020. De schoonmaak baan, hoewel belangrijk en zeer gewaardeerd door de meeste, is niet erg glamoureus en werknemers doen het soms op een tijdelijke basis tussen andere banen door. Hierdoor kan het een strijd zijn om personeel te behouden. Bovendien is de huidige arbeidsmarkt erg krap.

In dit artikel leest u hoe autonome schoonmaakmachines, meer bepaald robotvloerschrobbers, deze uitdagingen kunnen aanpakken door de productiviteit van uw huidige werknemers te verhogen zonder meer druk of stress te veroorzaken en meer stimulerende omstandigheden te bieden, zodat werknemers hun baan niet gemakkelijk verlaten en veel langer trouw blijven.

Verbeter de productiviteit van uw huidige werknemers

Laten we eerst de algemene vrees wegnemen dat robots mensen moeten vervangen. In feite zijn autonome schrobmachines specifiek ontworpen om mensen niet te vervangen, maar om hun productiviteit te verhogen. Door samen te werken met een robotvloerschrobber kan een werknemer zijn tijd besteden aan taken die menselijke aandacht vereisen, terwijl de schrobmachine zorgt voor de repetitieve vloerreiniging.

Door uw bestaande werknemers opnieuw in te zetten, kunt u hun inspanningen richten op die taken waarvoor een persoon nodig is, zoals ramen lappen, voorraden aanleggen, afval legen, automaten vullen, sanitaire ruimten schoonmaken en meer facilitaire onderhoudstaken.

Laten we een voorbeeld nemen!

Gemiddeld besteedt een schoonmaker een groot deel van de beschikbare tijd aan het verzorgen van de vloeren (stofzuigen, dweilen, vegen, schrobben) en besteedt hij de resterende tijd aan andere taken (schoonmaken van sanitair, vullen van dispensers, zones waar veel mensen komen, legen van vuilnisbakken, verwijderen van vingerafdrukken, ramen lappen, enz.)

Als we ervan uitgaan dat een gemiddelde werknemer de vloer schoonmaakt met de "reële" snelheid van een automatische vloerschrobmachine, maar de snelheid van handmatig schoonmaken is meestal lager dan dat, zou het ongeveer 4 uur en 2 werknemers kosten om een gebied van 4.000 m² schoon te maken.

  1. Eerst moeten zij de kleine droge resten (paperclips, zand, stukjes papier, stof, haren, enz.) verwijderen door droog te dweilen of de vloer handmatig te vegen met stofmoppen/bezems.
  2. Ten tweede moeten zij een walk-behind harde vloer schrobzuigmachine gebruiken om de vlekken, het fijne stof en de polen te verwijderen, en het aantal bacteriën en schimmels dat mogelijk aanwezig is te verminderen.

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als we 2 autonome vloerwassers in dit scenario implementeren met de huidige veronderstelde omstandigheden.

  1. Het duurt 2,6 tot 3 uur voor de eerste robot om de vloer schoon te stoffen en ongeveer 10 minuten voor de operator om de verzadigde stofmop te vervangen tijdens het schoonmaakproces (meestal moet dit elk uur gebeuren).
  2. Ondertussen kan de tweede autonome schrobzuigmachine de vloer nat reinigen (schrobben & drogen) volgens dezelfde route. Nat reinigen gebeurt in ongeveer 4 uur met een korte oplaadtijd tussendoor.

Het 3 keer verwisselen van de stofmoppen duurt ongeveer 30 minuten, en het schoonmaken van de robot daarna duurt hetzelfde als bij een traditionele machine.

Dit resulteert in 7,5 uur extra (8 uur min 0,5 uur voor het verwisselen van de stofmop) voor uw werknemers om andere taken uit te voeren in plaats van handmatige vloerreiniging, of 7,5 uur saldobesparing per dag. Als we dit doorrekenen naar 250 dagen per jaar, bespaart u in 5 jaar 4.375 werkuren.

Natuurlijk kunnen aan dit gebruikersgeval geen rechten worden ontleend, maar de aanwijzingen zijn uiterst sterk!

Door autonome schrobmachines te implementeren, kunt u uw huidige personeel bevrijden van het dweilen en schrobben van de vloer en hen toewijzen aan andere schoonmaaktaken. Hierdoor zal uw team kunnen werken met dubbele productiviteit in dezelfde periode.

Creëer een betere werkomgeving voor uw huidige werknemers om het verloop te verminderen

Gausium bedieningspaneel voor schoonmaakrobots

Zoals gezegd kan robotisering repetitieve en alledaagse taken overnemen, zodat werknemers zich kunnen richten op zinvoller en boeiender werk. Als werknemers het gevoel hebben dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan het bedrijf, zijn ze eerder betrokken en gemotiveerd.

Wanneer bedrijven autonome reiniging implementeren, krijgen werknemers tegelijkertijd de kans om nieuwe vaardigheden te leren die kunnen worden gebruikt om de technologie te ondersteunen. Het kan hierbij gaan om het instellen van taken, onderhoud en het oplossen van problemen. Door mogelijkheden te bieden voor de ontwikkeling van vaardigheden kan een bedrijf werknemers laten zien dat het investeert in hun groei en ontwikkeling.

Sommige taken of de omgeving waarin ze moeten worden uitgevoerd, kunnen gevaarlijk of risicovol zijn voor werknemers. Bijvoorbeeld het schoonmaken van vloeren op ziekenhuislocaties met een hoog risico op infecties. Robotisering kan het infectierisico helpen verminderen, waardoor werknemers zich veiliger en zekerder voelen in hun werk.

In het algemeen kan geautomatiseerd schoonmaken helpen om werknemers aan zich te binden door nieuwe mogelijkheden voor leren en groei te bieden, vervelende en gevaarlijke taken te verminderen en de arbeidssatisfactie te verbeteren door het werk zinvoller en impactvoller te maken.

 

Over Gausium

Gausium werd in 2013 opgericht door Edward Cheng vanuit een passie voor autonoom rijden. Het begon als leverancier van SLAM-oplossingen (simultane lokalisatie en mapping) en geïntegreerde robotica-software. Vandaag de dag is Gausium uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf van AI-gestuurde autonome schoonmaak- en servicerobots met meer dan 4.000 succesvolle implementaties in 50 landen en regio's. Momenteel omvatten de producten en diensten van Gausiumcommerciële vloerreinigingsrobots, robots voor bezorging binnenshuis en aanvullende accessoires zoals dockingstations, een cloudplatform en applicatiesoftware.